Hur får man fler prenumeranter på Youtube?

Skapare.se, 2022 geassemánnu 3

Det finns några saker du kan göra för att få fler prenumeranter och visningar på YouTube. Samtidigt behöver man vara medveten om att det tar tid att bygga en Youtubekanal så behöver tänka långsiktigt.

I denna artikeln kommer vi ge dig 9 tips som kan hjälpa dig att växa din Youtubekanal och samtidigt börja tjäna lite pengar på den.

1. Använd nyckelordrika titlar och beskrivningar

För att folk ska kunna hitta dina videos behöver att använda titlar och beskrivningar som innehåller dina nyckelord. Det innebär att du måste ta reda på vad folk söker efter på YouTube och sedan inkludera dessa nyckelord i din titel och beskrivning.

När du bestämmer dig för en titel behöver du fundera över hur din tittare tänker och fundera över vad de hade sökt om de skulle leta efter videon som du har gjort.

2. Skapa engagerande innehåll av hög kvalitet

En viktig del för att Youtube ska rekommendera din video till andra är att folk fortsätter kolla på din video efter att de klickat på den. Det visar till Youtube att din video är bra och lämpar sig för tittaren.

Då kommer Youtube också visa din video för ännu fler personer, vilket leder till fler tittare och därmed potentiellt fler prenumeranter.

För att dina tittare ska fortsätta se på din video är det därmed viktigt att du skapar högkvalitativt innehåll som är engagerande och underhållande. Samtidigt behöver du verkligen inte ha en jättebra kamera eller liknande, men det behöver vara intressant innehåll.

3. Använd slutkort för att uppmuntra människor att prenumerera på din kanal

För att få fler av dina tittare att prenumerera på din kanal är det bra att ha slutkort i slutet av dina videos som uppmuntrar dina tittare att prenumerera eller se fler av dina videos.

Detta är vanligtvis ett enkelt sätt att få in några fler prenumeranter om du redan har många som ser på dina videos.

4. Ladda upp nya videor regelbundet

För att få fler tittare och prenumeranter behöver du också ladda upp regelbundet. Det betyder inte att du behöver ladda upp videor varje dag, men försök att åtminstone ha 1-2 nya videor varje vecka när du nyss börjat.

Anledningen till detta är att YouTube föredrar kanaler som är aktiva och regelbundet laddar upp nya videor. Det betyder att om du vill att din kanal ska växa måste du vara aktiv på YouTube.

5. Visa upp din kanal i sociala medier och på andra webbplatser

Ett annat sätt att locka fler tittare till dina videos är att visa upp den på dina olika sociala medier såsom Twitter och Instagram. Du kan också lägga in en länk till din kanal på din webbplats eller blogg om du har en.

När du gör detta är det kan du också lägga till en uppmaning till handling som säger åt folk att gå in och titta på dina videor.

6. Identifiera vem dina tittare är

När du gör videos är det bra att alltid först identifiera vem dina tittare är, vilka intressen har dem och vad de vill se.

Det kan du göra genom att titta på tittarnas demografiska bakgrund och genom att läsa de kommentarer som folk lämnar till dina videor.

På så sätt kan du producera innehåll som är skräddarsytt för din publik, vilket gör det mer sannolikt att de kommer att titta på dina videor och prenumerera på din kanal.

7. Samarbeta med andra YouTubers

Om du redan har några prenumeranter kan du försöka samarbeta med andra Youtubers som gör liknande videos som dig. Det kan vara ett bra sätt att få mer exponering för din kanal och att lära känna andra personer inom din nisch.

Samtidigt kan det också leda till bra möjligheter till korsvis marknadsföring längre fram.

8. Tänk långsiktigt

En annan viktig del i att växa sin kanal är att tänka långsiktigt. Det betyder att du inte ska förvänta dig att se resultat över en natt och att du måste ha tålamod.

Det tar tid att utveckla en YouTube-kanal och om du fortsätter kommer du så småningom att se en viss tillväxt. Ge bara inte upp för tidigt.

Du behöver också tänka på att ditt innehåll förmodligen inte kommer vara särskilt bra i början, men med tiden kommer du bli mycket bättre både framför kameran och när du redigerar.

9. Lös dina tittares problem

Om du vill att din kanal ska växa ska du även fokusera på att lösa tittarnas problem. Det kan vara allt från att lära dem hur de ska göra något, till att ge dem information de behöver eller helt enkelt underhålla dem.

Ju mer hjälpsamma och värdefulla dina videor är, desto större är sannolikheten att folk kommer att titta på dem och prenumerera på din kanal.

Så det här är 9 tips som kan hjälpa dig att få din YouTube-kanal att växa. Kom bara ihåg att det tar tid och det är en lång och krävande process för att växa en kanal på Youtube, men om du fortsätter kommer du att se resultat så småningom.


Hej kära läsare! ✨

Välkommen till Skapare.se! Vi hjälper dig att ta ditt skapande och digitala innehåll till nästa nivå.


Vårt fokus

Målet med denna sidan är att inspirera fler svenskar till att börja skapa innehåll på webben. Det finns många fördelar med att börja bygga upp sitt egna digitala varumärke, oavsett om du vill skapa en youtubekanal, blogg eller något annat.

Jag som driver sidan heter Lucas och har ett stort intresse för teknik och personlig utveckling. Min bakgrund är inom datateknik, men ekonomi och entreprenörskap har alltid varit något jag brunnit för.