10 hemsidor där du kan hitta gratis bilder för din blogg

Skapare.se, 2022 cuoŋománnu 29

När du ska skapa innehåll till din blogg eller hemsida är en av de viktigaste sakerna du måste tänka på att hitta bilder av hög kvalitet. Detta kommer inte bara att öka läsbarheten i ditt inlägg, utan kan också bidra till att läsarna förblir intresserade och engagerade.

Om du har svårt att hitta bilder till din webbplats finns gott om webbplatser med lagerbilder som erbjuder högkvalitativa bilder som du får använda. Här är tio webbplatser där du kan hitta gratis bilder för din blogg:

1. Unsplash

Unsplash erbjuder ett brett utbud av gratis foton av hög kvalitet. Du kan söka efterden perfekta bilden med hjälp av nyckelord, eller bläddra bland de populära kategorierna.

Av alla alternativen på denna listan så är Unsplash helt klart min favorit. Bilderna är ur hög kvalité och webbplatsen är lätt att använda.

2. Pexels

Pexels erbjuder också ett stort urval av gratis bilder. Webbplatsen är lätt att använda, så att du kan söka efter specifika bilder eller bläddra bland de populära bilderna efter kategori.

3. Pixabay

Pixabay har över en miljon högupplösta bilder som du kan använda i dina blogginlägg och andra projekt. Bilderna är grupperade i kategorier så att det är lätt att hitta det du behöver.

På Pixabay går det även att hitta kortare videos om du driver en Youtubekanal eller behöver mer B-roll till dina videos.

4. StockSnap.io

StockSnap.io har ett stort urval av vackra gratis stockfoton. Webbplatsen har också en praktisk sökfunktion så att du enkelt kan hitta det perfekta fotot för dina behov.

5. Kaboompics

Kaboompics erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa stockfoton, som alla är gratis att använda. Webbplatsen har också en praktisksökfunktion så att du enkelt kan hitta det perfekta fotot för dina behov.

6. SplitShire

SplitShire erbjuder ett unikt urval av gratis stockfoton och videor. Webbplatsen är lätt att använda och du kan söka efter specifika bilder eller bläddra blandde populäraste kategorierna.

7. Free Images

FreeImages har ett stort urval av stockfoton, illustrationer och vektorbilder. Webbplatsen är lätt att använda och du kan söka efter specifika bilder eller bläddra bland de mest populära kategorierna.

8. Canva

Canvaär en populär designplattform på nätet som erbjuder ett brett utbud av gratis bilder och illustrationer för blogginlägg, infografik med mera. Webbplatsen är enkelatt använda och du kan enkelt söka efter den perfekta bilden.

9. Freepik

Freepik erbjuder ett stort urval av gratis stockfoton, illustrationer och vektorbilder. Webbplatsen är lätt att använda och du kan söka efter specifika bilder eller bläddra bland de mest populära kategorierna.

10. Picjumbo

Picjumbo är en annan bra resurs för gratis bilder och illustrationer. Webbplatsen har en lättanvänd sökfunktion som gör det möjligt för dig attsöka efter specifika bilder eller bläddra bland de olika kategorierna.

Oavsett om du letar efter högkvalitativa bilder för dina blogginlägg, uppdateringar i sociala medier ellerandra projekt, erbjuder dessa webbplatser ett stort urval av kostnadsfria bilder.

Ibland kan det däremot vara svårt att hitta rätt bild som du vill ha och då kan det ibland vara bättre att anlita en fotograf eller att betala för en bild som passar bäst för ditt innehåll. Samtidigt brukar man ofta hitta det som man letar efter.


Hej kära läsare! ✨

Välkommen till Skapare.se! Vi hjälper dig att ta ditt skapande och digitala innehåll till nästa nivå.


Vårt fokus

Målet med denna sidan är att inspirera fler svenskar till att börja skapa innehåll på webben. Det finns många fördelar med att börja bygga upp sitt egna digitala varumärke, oavsett om du vill skapa en youtubekanal, blogg eller något annat.

Jag som driver sidan heter Lucas och har ett stort intresse för teknik och personlig utveckling. Min bakgrund är inom datateknik, men ekonomi och entreprenörskap har alltid varit något jag brunnit för.