10 bra nischer som du kan blogga om

Skapare.se, 2022 miessemánnu 2

När man startar en blogg så kan det vara svårt att veta vad man ska skriva om. Förmodligen vill du välja ett ämne som du brinner för, men samtidigt vill du försäkra dig om att det finns en publik för ditt ämne.

I denna artikel delar vi därför med oss av tio bra nischer som både är roliga att skriva om och som har potential att få mycket trafik.

1. Mode

Det finns många modebloggare som har hundratals prenumeranter. Detta är ett bra val om du har ett stort modeintresse. Inom mode finns det också många olika mindre nischer som du kan fokusera på såsom retromode eller högklassigt mode.

Nackdelen med mode som nisch är att det är en mycket konkurrensutsatt bransch. Du behöver högkvalitativt innehåll för att sticka ut från andra modebloggare.

2. Livsstil

Livsstil är en annat populärt ämne att blogga om. Det kan till exempel handla om hälsosam livsstil, idéer för heminredning eller något annat. Livsstil kan överlag vara ett rätt så brett ämne så det bästa är om du kan nischa dig ännu mer och fokusera på ett specifikt område.

Om du lever en lite annorlunda livsstil så kan detta vara ett av de bättre valen. Kanske bor du i ett litet hus, på en gård eller något annat och det är något som många vanligtvis tycker är intressant att läsa om.

3. Sparande och ekonomi

Sparande och ekonomi är en annan populär nisch att blogga om. Det kan vara något så enkelt som budgettips eller något mer komplicerat som att investera i aktier eller fastigheter.

Oavsett om du väljer att skriva om något, se till att det är något som du brinner för och har viss kunskap om.

Fördelen med sparande som nisch är att man tjänar väldigt bra på exempelvis annonser, men samtidigt har nischen hög konkurrens.

4. Hälsa och välmående

Hälsa och välmående är en annan bra nisch att blogga om. Oavsett om du vill fokusera på fysisk hälsa eller psykisk hälsa finns det en publik för ämnet.

Du kan välja att fokusera på en specifik nisch inom hälsa, till exempel näring eller träning. Detta är ett bra sätt att sticka ut från mängden och har en unik röst i ämnet.

Nackdelen med hälsa som nisch är däremot att det finns många bloggar som redan täcker ämnet, vilket gör att konkurrensen är hög.

5. Resor

Resor är en annan bransch för bloggare, men är fortfarande populär. Oavsett om du vill skriva om din senaste semester eller fokusera på resetips och hacks, finns det ingen brist på personer som vill läsa om det.

Den största nackdelen med resor som nisch är att man kanske ofta måste vara på resande fot för att blogga om det vilket kan vara svårt om du har ett heltidsjobb eller andra åtaganden.

6. Mat

Mat är en annan populär nisch för bloggare. Du kan skriva om specifika typer av mat, recept, restauranger eller till och med blogga om hälsosamma matvanor.

Dock är det en nackdel med mat som nisch är att det kan vara svårt att sticka ut från mängden. Det finns redan många bloggar och webbplatser som ägnar sig åt det kan vara svårt att få en publik om du inte har en unik röst.

7. Föräldraskap

Föräldraskap är en annan populär nisch som har stor potential. Oavsett om du vill täcka graviditet, barns utveckling eller mer allmänna råd om föräldraskap, finns det många människor som vill läsa om det.

Det kommer alltid att finnas mängder med föräldrar som har frågor och därför kommer man alltid kunna trafik.

8. Teknik

För teknikentusiaster kan det vara roligt att starta en blogg om teknik. Det finns många möjligheter för bloggare att granska de senaste prylarna och dela med sig av sina erfarenheter. Exempelvis genom att skapa produktrecensioner av programvaror eller appar.

Nackdelen med teknik som nisch är att det ständigt kommer nya produkter och därför måste du alltid hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna.

9. Djur

Om du är en djurälskare kan det vara ett perfekt val för dig att starta en blogg om djur. Du kan skriva om specifika djur, såsom katter eller hundar. Du kan också skriva om djurskydd eller de senaste nyheterna i djurvärlden.

Djur är också en nisch som är evergreen vilket innebär att det alltid finns en marknad för det.

10. Sport

En sportblogg är ett annat populärt alternativ för bloggare. Oavsett om du vill skriva om lokala lag eller fokusera på specifika sporter som golf eller basket, det finns många som vill läsa om det.

Nackdelen med sport som nisch är dock att du måste vara uppdatera dom sportnyheter för att hålla din blogg relevant.

Oavsett vilken nisch du väljer för din blogg, se till att det är något som du tycker om och som du kan skriva om regelbundet. Nyckeln till en framgångsrik blogg är att vara konsekvent och skriva bra innehåll.


Hej kära läsare! ✨

Välkommen till Skapare.se! Vi hjälper dig att ta ditt skapande och digitala innehåll till nästa nivå.


Vårt fokus

Målet med denna sidan är att inspirera fler svenskar till att börja skapa innehåll på webben. Det finns många fördelar med att börja bygga upp sitt egna digitala varumärke, oavsett om du vill skapa en youtubekanal, blogg eller något annat.

Jag som driver sidan heter Lucas och har ett stort intresse för teknik och personlig utveckling. Min bakgrund är inom datateknik, men ekonomi och entreprenörskap har alltid varit något jag brunnit för.