Hur kan man öka inkomsterna från Google Adsense?

Skapare.se, 2022 miessemánnu 6

Annonser är ett av de vanligaste sätten att tjäna pengar på en blogg, och om man långsiktigt vill tjäna en inkomst på det är det viktigt att försöka öka intäkterna.

I denna artikeln kommer vi gå igenom olika metoder som du kan använda för att öka dina inkomster från annonser.

Hur kan man öka inkomsterna från Google Adsense?

Det finns flera metoder för att öka dina Google Adsense-intäkter, såsom att öka trafiken för att locka fler klick, skriva om högt betalande nyckelord och öka antalet klick genom att optimera sin annonser.

Nedan går vi igenom de olika metoderna mer ingående.

1. Öka trafiken till din webbplats.

Genom att öka trafiken till din webbplats kommer du öka antalet klick på dina annonser, vilket ger dig högre inkomster.

Du kan öka trafiken till din webbplats på olika sätt, t.ex. genom att optimera din webbplats för sökmotorer, publicera innehåll som lockar läsare eller använda sociala medier för att öka synligheten. Dessutom kan du samarbeta med andra webbplatser för att öka din räckvidd och marknadsföra ditt innehåll.

2. Sikta på högt betalande nyckelord inom din nisch.

Du kan öka det belopp du tjänar per klick genom att rikta in dig på högt betalande sökord inom din nisch, till exempel "resor" eller "försäkringar". Du kan undersöka dessa nyckelord med hjälp av verktyg som Googles Keyword Planner.

3. Öka antalet annonser på din webbplats.

Genom att öka antalet annonser på din webbplats får du fler möjligheter för besökarna att klicka på dem, vilket i sin tur kan öka dina intäkter.

Se dock till att du inte överdriver och placerar för många annonser vilket kan påverka användarupplevelsen negativt.

4. Optimera annonsplacering för att få maximal klickfrekvens.

För att optimera dina annonsplaceringar så att du får maximalt antal klick är det viktigt att experimentera och hitta den bästa placeringen för dina annonser. Detta kan du göra genom att testa olika positioner på din webbplats och se vilka som ger bäst resultat.

Ett annat sätt att öka klickfrekvensen är att öka storleken på annonserna, vilket gör dem mer synliga och mer benägna att klickas på.

Klickfrekvensen (CTR) på dina annonser har överlag en stor påverkan på hur mycket du tjänar. Om du lyckas dubbla din CTR kommer du kunna tjäna dubbelt så mycket på dina annonser.

tänker

Hur mycket kan man tjäna på Google Adsense?

Hur mycket som man kan tjäna beror på flera faktorer såsom trafiknivåer, vilken nisch du befinner dig i, vilka sökord du riktar in dig på och hur många annonser du har på din webbplats.

Generellt sätt så kommer du tjäna mer desto mer trafik du har. Det är dock viktigt att komma ihåg att kvaliteten också är viktig. Om folk snabbt klickar ut från din webbplats kommer du inte tjäna några pengar.

Från 1000 visningar kan man tjäna omkring 30-60 kronor från Google Adsense. Det breda spannet beror mycket på vilket nisch som du befinner dig i och hur väl du optimerat dina annonser.

Normalt sätt brukar detta motsvara omkring 10-20 klick per 1000 visningar, vilket ger en klickfrekvens (CTR) på 1-2 %.

De nischerna som tjänar mest är de som har flest företag som vill annonsera. Detta gör att exempelvis bloggar inom hälsa och sparande tjänar väldigt bra. Inom dessa branscherna finns det många företag som vill annonsera.

Vilka alternativ finns det till Google Adsense?

Om du inte är nöjd med dina intäkter från Google Adsense kan du även testa dig av en annan annonsplattform såsom Ezoic eller Mediavine.

Ezoic är en plattform som fokuserar på användarupplevelsen och optimerar dina annonser för att öka intäkterna. Den har också en mängd olika funktioner som hjälper dig att hantera din webbplats, till exempel optimering av webbplatsens hastighet och A/B-testning.

Mediavine är en annan populär plattform som erbjuder höga-betalande annonser och många funktioner som hjälper dig att hantera din webbplats. Den har också en mängd olika integrationer. Nackdelen med Mediavine är däremot att du behöver 50 000 visningar per månad för att kunna ansöka dit.

Detta gör att Ezoic blir ett bättre val om du ännu inte har en så stor blogg. Det Ezoic egentligen gör är att optimera dina annonser med hjälp av maskininlärning, genom att exempelvis placera dem på rätt ställen på din blogg för att därmed kunna öka antalet klick.

Vilka andra inkomstkällor kan du skapa från din blogg?

Ett annat sätt att öka inkomsterna från sina hemsida eller blogg är att använda sig av affiliatemarknadsföring eller sälja dina egna produkter eller tjänster.

Affiliatemarknadsföring innebär att du marknadsför andras produkter på din webbplats och får en provision för varje försäljning som du gör. Detta kan vara ett bra sätt att komplettera dina annons-intäkter, eftersom du kan tjäna mer på en enda försäljning än på ett klick på en annons.

Det finns flera olika affilatenätverk som du kan ansöka till såsom Adrecord, Adtraction, Adservice och Tradedoubler.

Du kan också sälja dina egna produkter och tjänster, t.ex. e-böcker eller online-kurser. Detta är ett annat sätt att öka din inkomst och skapa en mer passiv inkomstkälla.

I slutändan finns det många olika sätt att öka dina intäkter från annonser på din blogg. Genom att följa några av dessa tipsen ovan och testa dig fram kommer du kunna öka dina inkomster från din webbplats.


Hej kära läsare! ✨

Välkommen till Skapare.se! Vi hjälper dig att ta ditt skapande och digitala innehåll till nästa nivå.


Vårt fokus

Målet med denna sidan är att inspirera fler svenskar till att börja skapa innehåll på webben. Det finns många fördelar med att börja bygga upp sitt egna digitala varumärke, oavsett om du vill skapa en youtubekanal, blogg eller något annat.

Jag som driver sidan heter Lucas och har ett stort intresse för teknik och personlig utveckling. Min bakgrund är inom datateknik, men ekonomi och entreprenörskap har alltid varit något jag brunnit för.