Hur lång tid tar det att börja synas på Google?

Skapare.se, 2022 cuoŋománnu 27

För en ny hemsida eller blogg kan det ta upp till 6 månader innan man börja synas på Google. Det finns flera saker som påverkar hur snabbt din hemsida indexeras, såsom konkurrensen i branschen och hur bra ditt innehåll är.

Om konkurrensen är låg för ditt valda sökord kommer du att ranka snabbare än om många företag konkurrerar om de samma sökord. Det tar också tid för Google att börja lita på din hemsida om den är helt ny och därför kommer det vara svårt att konkurrera i början.

Varför tar det så lång tid att börja ranka på Google?

Anledningen till varför det tar så lång tid att börja ranka på Google beror på flera saker.

En av de viktigaste faktorerna för hur snabbt du rankar är konkurrensen i din bransch. Desto större konkurrens, desto svårare kommer det att vara för din webbsida att ranka högt på Google. Om du vill ranka snabbt är det därför viktigt att du väljer ett område som inte redan konkurreras av många andra hemsidor.

En annan viktig faktor till varför det tar tid att ranka är att Google ännu inte vet om de kan lita på din hemsida eller inte. Varje dag skapas många nya hemsidor och det är svårt för Google att veta vilka hemsidor de kan lita på eller inte.

Googles mål är att leverera högkvalitativa svar på folks sökningar och i början kan det vara svårt för Google att veta om dina svar håller måttet eller inte.

Vad kan man göra för att sin hemsida ska indexeras snabbare?

För att din hemsida ska ranka och indexeras snabbare finns det flera saker som man kan göra.

En av de viktigaste sakerna du kan göra är att försäkra dig om att ditt innehåll är unikt och håller en hög kvalité. Innehåll som intresserar och berör dina besökare kommer garanterat hjälpa dig att ranka högre på Google.

Förutom innehåll är också länkar viktiga för hur snabbt du rankar. Länkar från andra hemsidor driver trafik till din hemsida och ger dig synlighet på Google. Att bygga länkar är därmed något som kan hjälpa dig mycket.

Det är också viktigt att ha en hemsida som ser modern och professionell ut. En snygg design gör att besökarna kommer att få en positiv upplevelse av din hemsida. Dessutom är det bra om din hemsida har en bra prestanda, vilket du kan testa via Lighthouse.

Det finns fler verktyg som kan användas för att spåra hur snabbt din hemsida indexeras på Google. Exempelvis kan man använda Google Search Console för att få en överblick över vilka av dina sidor som syns på Google och vilken position de har i sökresultaten.

Om du skriver om nischade områden inom din bransch kommer du även börja ranka snabbare. Då kommer det inte finnas lika mycket innehåll som Google kan visa upp och därför finns det en större chans att Google kommer visa upp ditt innehåll tidigare.

Hur kan man ranka snabbare genom att fokusera på en nisch?

Genom att fokusera på en mindre nisch kan du börja ranka snabbare och visas högre i sökresultaten. Detta beror på att du snabbare kommer kunna bygga auktoritet eftersom Google börjar se dig som en expert inom din mindre nisch.

För att ge ett konkret exempel kan vi säga att du vill göra en blogg om mat. Då är det bäst att börja med en nisch inom matområdet såsom svensk husmanskost, innan du börjar bygga ut din hemsida så att den har med allt om mat att göra.

Fördelarna med att börja med att fokusera på en mindre nisch är att du snabbare kommer börja ranka och du kommer börja bygga auktoritet inom din bransch. Det är inte ovanligt att man kan börja ranka inom 1-3 månader om man fokuserar på en mindre nisch.

Kan man använda Google Ads för att synas snabbare?

Om man har ett onlineföretag och vill få sin hemsida att synas snabbare på Google för olika sökord kan man använda sig av Google Ads.

Genom att betala för annonser kan man synas högre upp på Google och det är trots allt de webbplatser som flesta människor går till när dem söker efter något på nätet.

Nackdelen med att använda sig av Google Ads och andra typer av annonsnätverk är att det kostar pengar. Därför kan det vara svårt för mindre onlineföretag att använda sig av dessa metoder. Men om du verkligen vill börja få trafik idag kan det vara ett sätt att locka personer till din hemsida.


Hej kära läsare! ✨

Välkommen till Skapare.se! Vi hjälper dig att ta ditt skapande och digitala innehåll till nästa nivå.


Vårt fokus

Målet med denna sidan är att inspirera fler svenskar till att börja skapa innehåll på webben. Det finns många fördelar med att börja bygga upp sitt egna digitala varumärke, oavsett om du vill skapa en youtubekanal, blogg eller något annat.

Jag som driver sidan heter Lucas och har ett stort intresse för teknik och personlig utveckling. Min bakgrund är inom datateknik, men ekonomi och entreprenörskap har alltid varit något jag brunnit för.