10 saker att tänka på när du startar din hemsida

Skapare.se, 2022 miessemánnu 7

När du startar din webbplats finns det några saker att tänka på. För det första måste du bestämma syftet med din webbplats. Vad vill du att den ska uppnå? Ska du sälja produkter eller tjänster? Ska du tillhandahålla information? När du vet syftet med din webbplats kan du börja planera dess utformning och innehåll.

I denna artikeln kommer vi ge dig 10 tips för att hjälpa dig att göra din hemsida framgångsrik.

1. Håll det enkelt

När det gäller designen för din webbplats är mindre mer än mer. Du vill att dina besökare ska kunna hitta det de letar efter snabbt och enkelt, utan att distraheras av snygg grafik eller skräp. Håll designen ren och överskådlig och se till att navigationen är lätt att förstå.

Ett litet riktmärke som man kan följa är att att alla sidor alltid ska vara som mest tre klick oavsett vilken sida man befinner sig på.

2.Gör det lätt att navigera

Din webbplats ska vara lätt att navigera, med en tydlig menystruktur som besökarna kan förstå. Ett bra navigationssystem hjälper besökarna att hitta den information de söker och gör det enkelt för dem att ta sig runt på din webbplats.

Tänk även på att alla sidor ska gå att navigera till, så att dina användare såväl som Google ska kunna nå alla sidor

3. Använd högkvalitativa bilder

Se till att de visuella bilder du använder på din webbplats är av hög kvalitet och relevanta för innehållet. Bilder av dålig kvalitet gör att din webbplats ser oprofessionell ut och kan avvisa besökare.

Tänk även på att optimera dina bilder. Om bilderna är för stora kommer det ta lång tid att ladda sidan vilket försämrar användarupplevelsen.

4. Använd övertygande texter

Texten på din webbplats bör vara välskriven och övertygande. Den ska vara tydlig och förklara vad du gör på ett sätt som är lätt att förstå. Se till att korrekturläsa din text innan du publicerar den för att undvika stav- och grammatiska fel.

Ett välskrivet och informativt innehåll hjälper dig att rankas högre i sökmotorerna såsom Google. Om du inte själv är en bra skribent själv kan du överväga att anlita en copywriter för att skapa mer engagerande innehåll för din webbplats.

5. Använd rubriker och underrubriker

Din text ska vara lätt att läsa, med rubriker och underrubriker som bryter upp innehållet och gör det lättare att läsa. På så sätt kan läsaren snabbare hitta den information som den letar efter.

Rubriker och underrubriker hjälper också sökmotorerna att förstå strukturen i ditt innehåll och indexera det på rätt sätt.

6. Skriv för din målgrupp

Se till att du skriver ditt innehåll med din målgrupp i åtanke. Genom att skriva innehåll till rätt målgrupp kommer du kunna öka dina konverteringar och försäljning.

För att skriva innehåll för rätt målgrupp är det viktigt att börja med att bryta ner vem din målgrupp egentligen är. När du vet vem du skriver för blir det lättare att skapa innehåll som tilltalar dem.

7. Använd uppmaningar till handling

Se till att ditt innehåll innehåller uppmaningar till handling som talar om för besökarna vad du vill att de ska göra härnäst.

Om du till exempel vill att de ska köpa en produkt ska du inkludera en uppmaning där det står "Köp nu" eller "Lägg i varukorgen". Om du vill att de ska kontakta dig ska du inkludera en uppmaning till handling som lyder "Kontakta oss" eller "Begär en offert".

8. Använd titlar och beskrivningar som innehåller många nyckelord

Se till att din webbplats innehåller nyckelordsrika titlar och beskrivningar så att den lätt kan hittas av sökmotorer. Nyckelord är de ord och fraser som människor använder när de söker information på internet.

För att hitta rätt nyckelord är det bra att försöka att tänka som din målgrupp. Vilka ord och fraser skulle de använda när de letar efter det som du erbjuder?

9. Övervaka dina framsteg

Övervaka din webbplats prestanda med analysverktyg som Google Analytics. Detta hjälper dig att förstå hur folk hittar din webbplats och vad de gör när de väl är där. Det hjälper dig också att identifiera områden som behöver förbättras.

Ett annat bra verktyg är Google Search Console vilket hjälper dig att spåra din webbplats i Googles sökresultat. Detta är till hjälp för att förstå hur din webbplats rankar på Google och det kan hjälpa dig att identifiera eventuella problem som kan uppstå.

10. Uppdatera ditt innehåll regelbundet

Se till att regelbundet uppdatera din webbplats med nytt, relevant innehåll. Detta kommer att hjälper dig att locka nya besökare och få befintliga besökare att komma tillbaka. Det hjälper dig också att få en högre placering i sökmotorerna.

Detta är extra viktigt om du bloggar eller har en nyhetsavdelning på din webbplats. Men även om du inte har det är det viktigt att du regelbundet lägger till nytt innehåll på din webbplats.


Hej kära läsare! ✨

Välkommen till Skapare.se! Vi hjälper dig att ta ditt skapande och digitala innehåll till nästa nivå.


Vårt fokus

Målet med denna sidan är att inspirera fler svenskar till att börja skapa innehåll på webben. Det finns många fördelar med att börja bygga upp sitt egna digitala varumärke, oavsett om du vill skapa en youtubekanal, blogg eller något annat.

Jag som driver sidan heter Lucas och har ett stort intresse för teknik och personlig utveckling. Min bakgrund är inom datateknik, men ekonomi och entreprenörskap har alltid varit något jag brunnit för.